Nieuws gerelateerd aan 'vught' (2024)

Video
Brabant viert carnavalszaterdag in de buitenlucht, met een biertje in de hand. Na twee jaar zonder ons volksfeest, mogen we weer carnavallen als vanouds. Iedereen is in een mooi pèkske gehesen en loopt met een lach op het gezicht. Bekijk hier de foto's van carnavalszaterdag in Brabant.
Op de laatste dag van de Olympische Winterspelen telt Noa Rabou (17) al de dagen af naar de volgende editie. Over vier jaar wil ze daar zelf op de ski's staan, in Milaan om haar olympisch debuut te maken als alpineskiester. "Ik wil de snelste alpineskiester worden uit een land zonder bergen."Video

Artikelen over 'vught'

Video17 februari 2022Een vrachtwagen met een kraan heeft donderdagmiddag op de spoorwegovergang op de Loonsebaan in Vught de bovenleiding kapotgetrokken. Daardoor kunnen de drie sporen niet worden gebruikt. Volgens ProRail duurt het zeker tot vrijdagochtend half zeven voordat de bovenleiding is gerepareerd.
Video15 februari 2022Rick van Stippent uit Vught heeft de Chevrolet Caprice classic cabrio uit de Flodderfilms tot in ieder detail nagemaakt: knalroze van buiten en felgroene leren bekleding aan de binnenkant. Dinsdag ging hij voor het eerst de weg op. Rick maakt met deze iconische auto een droom waar.
15 februari 2022De banketbakkerij van Jan de Groot in Den Bosch is helemaal nagemaakt in Lego, inclusief de lange rij mensen voor de deur. Het is een project van Christian van der Ven uit Vught. Hij maakt beroemde Brabantse bouwwerken na. En: hij maakt een gebruiksaanwijzing voor wie hem na wil doen.
13 februari 2022Robin van Roosmalen knokt nog altijd iedere dag met de gevolgen van het dodelijk ongeluk waarbij hij zijn zusje Melissa (29) verloor en zelf ernstig gewond raakte. De kickbokskampioen uit Vught is er mentaal en fysiek nog niet bovenop. "Maar langzaam gaat het de goede kant op. Ik probeer het een plekje te geven, anders ga ik er zelf aan kapot."
Video1 februari 2022In de buurt van basisschool de Koningslinde aan de Koninginnelaan in Vught is dinsdagochtend een granaat gevonden. De granaat uit de Tweede Wereldoorlog lag bij een boom op het terrein dat aan de school grenst. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat meegenomen en op een speciale plek tot ontploffing gebracht.
Video29 januari 2022Terwijl veel mensen dit weekend in de tuin bezig zijn met de jaarlijkse tuinvogeltelling, zitten vogelliefhebbers in Vught aan de webcam gekluisterd om elke beweging op de toren van de plaatselijke Petruskerk te volgen. Sinds een paar dagen hangt daar een camera in een nestkast van een paartje slechtvalken.
14 januari 2022Ridouan Taghi heeft nooit plannen gehad voor een gewelddadige uitbraak uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar hij sinds zijn arrestatie in december 2019 in voorarrest zit. Hetzelfde geldt voor plannen om met geweld te ontsnappen uit de bunker in Amsterdam-Osdorp of tijdens een transport. Dat heeft hij vrijdag via zijn advocaat Inez Weski laten weten.
14 januari 2022Suzanne Otters uit Vught is door het bestuur van de Brabantse VVD-fractie voorgedragen als nieuwe gedeputeerde. Zij is de opvolger voor Christophe van der Maat, hij is staatssecretaris van Defensie in het nieuwe kabinet.
13 januari 2022Ridouan Taghi is vanaf maart vorig jaar bezig geweest met het organiseren van een uitbraak uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, meldt NRC. Hij werkte aan drie verschillende scenario's om te ontsnappen.
Video27 december 2021Een Brabantse meesteroplichter was nog geen maand op vrije voeten, toen hij weer toesloeg. Als 'dakdekker' wist Roy S. de 79-jarige Hennie 850 euro te ontfutselen. Dat deed hij in Zoetermeer. S. gebruikte hiervoor de naam van een personeelslid van de gevangenis in Vught waar hij eerder vastzat.
25 december 2021Al 116 jaar is het een begrip: restaurant In 't Groene Woud bij Vught. Een echt familiebedrijf. Maar daar komt een eind aan. Eigenaar Ton Pijnenburg en zijn vrouw Ellen van Leusden stoppen er mee. Biefstukrestaurant Loetje neemt de boel over.
14 december 2021Begrip maar ook diepe zuchten bij ouders van basisschoolleerlingen, nu blijkt dat deze scholen een week eerder sluiten voor een verlengde kerstvakantie. "Poeh drie weken vakantie, dat is wel lang", zucht een ouder bij basisschool De Springplank in Vught. "Ik begrijp het wel", reageert een ander. "Ik ben eraan gewend geraakt. We doen het ermee."
10 december 2021De zwaarste criminelen van ons land zitten in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Ridouan Taghi is de bekendste bewoner. Maar ook zware jongens als Said Razzouki (de vermeende rechterhand van Taghi) en Richard R., bekend als Rico de Chileen, verblijven in Vught. Sinds de komst van de Marengo-verdachten, en dan Taghi in het bijzonder, is er veel te doen over de beveiliging. Het huisvesten van dit soort boeven vraagt nogal wat van de EBI.
Video10 december 2021Justitie heeft het leger om hulp gevraagd om een gewelddadige uitbraakpoging van Marengo-verdachten vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught te voorkomen. Dat is te lezen in De Telegraaf.
7 december 2021De rotonde bij Van der Valk in Vught stond bekend als levensgevaarlijk voor fietsers. Zij kwamen vanaf een helling met hoge snelheid met voorrang de rotonde op. Regelmatig waren er aanrijdingen. Na jaren van overleg is het nu bijna zover: op 19 december zijn de nieuwe turborotonde en twee fietsbruggen eindelijk klaar.
Video7 december 2021De EBI, de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, heeft er een zware jongen bij. Saïd Razzouki, een hoofdverdachte in het Marengo-drugsproces, is er dinsdagmorgen onder zeer strenge bewaking aangekomen. De rechterhand van Ridouan Taghi is maandag door Colombia uitgeleverd aan ons land.
Video26 november 2021Een nieuwe column van Willem-Jan Joachems, de misdaadverslaggever van Omroep Brabant.
25 november 2021Vier medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn in oktober ondergedoken uit vrees voor een gewelddadige actie. Dit gebeurde een dag nadat het OM op 8 oktober bekendmaakte dat Ridouan Taghi een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid, is te lezen in NRC.
Video23 november 2021Sirenes, agenten met bivakmutsen en een 'dreigende sfeer' in hun straat wanneer de zware jongens langsrijden; in 2023 is dat allemaal verleden tijd voor de inwoners van Vught. Minister Sander Dekker wil zware criminelen uit de EBI in Vught straks via een videoverbinding hun rechtszaak laten bijwonen. Zware jongens als Taghi en Holleeder blijven dan binnen de gevangenismuren. Omwonenden en de burgemeester zijn daar blij mee.
Video23 november 2021Ridouan Taghi wordt in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught sinds enkele weken bewaakt door een speciaal team van onherkenbare bewaarders met bivakmutsen op, schrijft EenVandaag. De veiligheidsmaatregelen rondom de drugsbaron zijn ongekend streng.
Video22 november 2021Burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught is heel blij met de plannen van demissionair minister Sander Dekker. Die wil dat zware criminelen voortaan via een videoverbinding deelnemen aan rechtszaken. Minder gevaarlijke verdachten worden vanaf 2023 via een nieuwe weg naar de PI Vught gebracht. De minister heeft de burgemeester ervan overtuigd dat dit een betere oplossing is dan een echte rechtbank in Vught. Daar vroeg de burgemeester eerder om.
19 november 2021Isabella Boezeman (75) uit Vught heeft afgelopen september negen weken in het ziekenhuis gelegen met legionella. En dat is niet niks weet ze uit eigen ervaring. "Het doet echt wat met een mens."
14 november 2021De rode ibis is weer gespot in Brabant. Ditmaal is de bijzondere vogel gezien in Honderd Morgen, een polder die ligt in de gemeenten Den Bosch en Vught. Voor zover bekend werd deze tropische gast in augustus voor het laatst in onze provincie opgemerkt.
3 november 20211900 deelscooters rijden er inmiddels rond in onze provincie. Dat zijn er drie keer zoveel als een jaar geleden. De scooters zijn verdeeld over acht gemeenten. Dat waren er korte tijd negen, want ook in Vught konden de groene scooters van Felyx gehuurd worden. Dat bleek iets te voorbarig: de gemeente wist van niks en liet ze weer verwijderen.
29 oktober 2021Een vrijgelaten gevangene van de PI Vught heeft vrijdagavond niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten. De man was destijds veroordeeld door de rechtbank in het arrondissem*nt Utrecht. Vrijdagavond was de man op weg naar de uitgang van de gevangenis in Vught. Daar wachtte hem niet de vrijheid maar een cordon agenten die hem opnieuw aanhield.
28 oktober 2021Een ongeluk op de A65 zorgde voor een lange file bij Vught. Verkeer dat van Tilburg naar Den Bosch rijdt, moest donderdagmiddag rekening houden met veertig minuten vertraging. Inmiddels is de weg weer vrij.
25 oktober 2021Advocaat Peter Plasman is het niet eens met het besluit dat advocaten geen tablets en laptops mee naar binnen mogen nemen in de Extra Beveiligde Instelling (EBI) in Vught. De advocaat, die onder andere twee van de terreurverdachten uit Eindhoven bijstaat, vindt dit een te grote belemmering binnen het werk van advocaten.
Nieuws gerelateerd aan 'vught' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6366

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.